صحنه سازی تصادف و عواقب آن
چنانچه دونفر برای گرفتن خسارت از بیمه اقدام به ایجاد تصادف ساختگی نمایند آیا مرتکب جرم شده اند؟
اقدام فوق طبق ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵ جرم انگاری شده و چنانچه کسی با انجام اعمال متقلبانه مانند صحنه سازی صوری تصادف، تعویض خودرو یا ایجاد خسارت عمدی، وجوهی را بابت خسارت دریافت کند، به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال و جزای نقدی معادل دو برابر وجوه دریافتی محکوم می شود.
سوال:استفاده از عکس پروفایل دیگران چه مجازاتی دارد؟
پاسخ
مطابق قانون جرایم رایانهای سوء استفاده از نام یا تصویر دیگری جرم است.
بر اساس ماده۱۶این قانون هرکس به وسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی، فیلم، صوت یا تصویر دیگران را تغییر دهد یا تحریف کند مجرم است.
بر اساس این ماده قانونی هرکس تصویر دیگری را با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱روز تا۲سال، یا جزای نقدی از۵تا۴۰ میلیون ریال و یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
بر همین اساس سوء استفاده از تصویر دیگری و قرار دادن عکس شخصی دیگران روی پروفایل صفحه خود در فضای مجازی جرم است و در صورت شکایت شخص از این کار فرد خا.طی به مجازات قانونی محکوم میشود.
مجازات کیفری سقط غیرقانونی جنین
ماده ۶۲۲ بیان میکند هر فردی عمدا و عالما به قصد آزار و اذیت زن حامله موجب سقط جنین شود علاوه بر پرداخت دیه یا قصاص به حبس از یک تا ۳ سال محکوم میشود، همچنین اگر در دوران بارداری مادر، به جنین آسیب وارد شود و نوزاد پس از تولد به واسطه آسیب در دوران جنینی فوت کند، برای مجرم میتوان قصاص نفس در نظر گرفت، البته این جرایم جنبه خصوصی دارند و در صورت گذشت اولیای دم اجرا نمیشوند.
مجازات های جایگزین زندان رفتن شامل چه مجازاتهایی میشود
به استناد ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی ،
مجازاتهای جایگزین حبس عبارت از دوره مراقبت ، خدمات عمومی رایگان ، جزای نقدی ، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی است که در صورت گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف با ملاحظه نوع جرم و کیفیت ارتکاب آن، آثار ناشی از جرم ، سن ، مهارت ، وضعیت ، شخصیت و سابقه مجرم ، وضعیت بزه دیده و سایر اوضاع و احوال، تعیین و اجراء میگردد.